Despre noi

Infiintata in anul 2011, SC MICROFRUITS SRL este o societate cu capital privat, integral romanesc.

Companie

Infiintata in anul 2011, SC MICROFRUITS SRL este o societate cu capital privat, integral romanesc, ce isi desfasoara activitatea in domeniul distributiei de legume-fructe si transporturilor rutiere de marfuri. Compania comercializeaza o gama larga de produse, articolele fiind variate, de o calitate superioara, conform standardelor impuse de legislatia din domeniu. 

Ne concentram sa oferim clientilor nostri o gama completa de legume si fructe proaspete (peste 120 de articole), de cea mai buna calitate, in orice sezon, atat din productia autohtona cat si din import, la preturi competitive. In acest sens, am dezvoltat parteneriate solide cu producatori/furnizori cunoscuti din marile tari producatoare ale Uniunii Europene, printre care mentionam Grecia, Polonia, Olanda, Germania, Belgia, Spania, dar si cu tari din afara spatiului comunitar european, respectiv Turcia, Egipt, China, Argentina.

Grecia
-
Citrice
Polonia
-
Mere, cartofi
Olanda
-
Fructe exotice, specialități
Germania
-
Cartofi
Spania
-
Citrice, ardei, castraveți, broccoli

Avand de astfel relatii comerciale si implicit parteneriate solide cu producatori/furnizori cunoscuti din aceste tari, toate produsele si drumul parcurs de acestea fiind in conformitate cu standardele Comunitătii Europene.

Ce ne reprezinta

Focusul nostru il reprezinta promovarea produselor romanesti, pe parcursul intregului an calendaristic. Am facut din acesta un deziderat al carui promotor suntem si de la care nu abdicam. Ne dorim, astfel, dezvoltarea productiilor locale si a consumului de produse autohtone, pentru o Romanie infloritoare.

Si pe acest palier, ne bucuram de parteneriate solide cu o serie de producatori autohtoni din principalele bazine legumicole din tara: Matca – important bazin legumicol renumit pentru rosii si castraveti, Dolj, Olt, Ialomita, Buzau, Galati, Constanta – ceapa, cartofi, morcovi, ardei, vinete, pepeni , Dambovita – varza, sfecla, Giurgiu – salata, zarzavaturi.

Dolj
Olt
Ialomita
Buzau
Galati
Constanta
-
Ceapa, cartofi, morcovi, ardei, vinete, pepeni
Dambovita
-
Varza, sfecla
Giurgiu
-
Salata, zarzavaturi

Pe langa produsele autohtone, comercializam o gama larga de produse provenite din import sau piata intracomunitara, precum si produse exotice, și deținem contracte de exclusivitate cu o serie de brand-uri cunoscute de citrice din Grecia, legume si fructe din Spania si Olanda sau Polonia.

Produsele comercializate provin din loturi controlate, pentru care societatea noastra, în colaborare cu Laborator Central Fitosanitar – Laboratorul pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide in Plante si Produse Vegetale, are un program de recoltare probe, prin sondaj, in conformitate cu Metoda Multireziduala.

Echipa

Suntem o echipa valoroasa, structurata si sudata cu o experienta validata de performantele companiei si de proiectele complexe implementate cu succes. Punem oamenii potriviti la locul potrivit si ne concentram pe performanta si pe generarea de idei constructive cu efecte pozitive, vizibile in beneficiile clientilor nostri.

Obiective

-
Promovarea produselor autohtone pe pietele din Romania
-
Crearea unui centru de colectare modern pentru producatorii autohtoni cu care derulam parteneriate
-
Dotarea acestui centru de colectare cu tehnologie si echipamente performante, acestea reprezentand motorul planului de crestere a planului de afaceri, ceea ce inseamna si o economisire a timpului, dar si o reducere substantiala a costurilor de prestare a serviciilor
-
Marirea pietei de desfacere si implicit a portofoliului de clienti
-
Fidelizarea clientilor
-
Reinvestirea permanenta a profitului in noi proiecte

Indeplinirea obiectivelor sus-mentionate a inceput sa prinda contur, printr-o investitie substantiala in anul 2014, respectiv:

 

- construirea unui depozit frigorific propiu, modern, la standarde europene, extins in prezent la 2400mp, cu o capacitate de 1200 tone, alcatuit din 14 camere frigorifice (cu temperatura controlata) si 3 linii tehnologice moderne de sortare si ambalare a produselor

- mijloace de transport proprii (dotate cu agregate frigorifice pentru transportul in conditii optime a produselor)

- spatiu pentru birouri.

 

În prezent, deținem:

 

- 4200 mp,  hala frigorifica, depozit atmosfera controlata (2 centrale frigorifice, 1 centrala de tratare a aerului), control si monitorizare de la distanta a temperaturii),  camere frigorifice, 1 camera coacere pentru produse ready to eat, 4 masini de ambalat;

- 500 mp birouri, cantita proprie pentru angajati;

- 19 capete tractoare, 20 semiremorci frigorifice, dotate cu termodiagrama si controlate prin GPS;

- 3 camioane frigorifice 3,5-9 tone.

 

Suntem în plină dezvoltare comercială, iar colaborarea actuala include extinderea in:

Olanda, Spania, Grecia, Germania, Polonia, Belgia, Turcia, Macedonia de Nord, Egipt, China, Costa Rica, Mexic, Africa de Sud

 

Din 2022, Microfruits este membru fondator in Cooperativa Agricola ‘’ Bostanaria’’, specializata in cultivarea gamei de pepeni verzi si pepeni galbeni, cooperativa avand 5 membri.

 

Spatii depozitare si autorizatii

Spatiile noastre de depozitare sunt autorizate de: Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Directia pentru Agricultura - Unitatea Fitosanitara si de Directia pentru Sanatate Publica.

Procesele tehnologice de receptionare, sortare, ambalare si depozitare a legumelor si fructelor in conditii optime se realizeaza cu ajutorul utilajelor si echipamentelor de ultima generatie in care investim constant. Acest fapt ne garanteaza un randament sporit si respectarea fluxului de consum, in conformitate cu legislatia in vigoare.

De asemenea, societatea noastra va demara lucrarile pentru extinderea spatiului de depozitare existent, urmarind dublarea capacitatii de depozitare pana la sfarsitul anului. 

Flota auto

Parcul nostru auto este in continua expansiune, iar in prezent detine un numar de 20 de autovehicule (tiruri si camioane) dotate cu agregate frigorifice si termodiagrama, ce permit controlul total al temperaturii. Toate autovehiculele sunt autorizate din punct de vedere sanitar de catre Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. 

Pe langa transportul pe cont propriu, societatea se preocupa constant de dezvoltarea unei noi laturi a activitatii, respectiv transport rutier de marfuri pentru terti, atat intern, cat si international.

Clientii nostri

Cresterea permanenta a satisfactiei clientilor si eficientizarea serviciilor oferite reprezinta una dintre principalele preocupari ale companiei. Acest lucru ne-a pozitionat de-a lungul timpului ca principal furnizor al celor mai mari retele de hypermarketuri din Romania, respectiv: CARREFOUR ROMANIA SA, METRO CASH & CARRY SRL, SELGROS CASH & CARRY SRL, MEGA IMAGE SRL, ROMANIA HYPERMARCHE, ANABELLA.

De asemenea, printre clientii nostri se numara si micile firme de comert sau distributie, carora le oferim servicii de transport international rutier, distributie nationala in Romania si depozitare la temperatura controlata.

Deservim la nivel international un portofoliu substantial de clienti din segmentele HORECA si EN GROS.

Magazine

Carrefour Romania
Metro Cash & Carry
Selgros Cash & Carry
Mega Image
Romania Hypermarche

Contextul pietei de desfacere

Din experienta dobandita de-a lungul timpului, in ultimii ani, am constatat o crestere exponentiala a pietei romanesti in tot ceea ce inseamna alimentatie sanatoasa. Urmarim, astfel, sa oferim clientilor nostri solutii caracterizate prin calitate si eficienta la standarde europene.

Furnizori Verificati

Colaboram cu furnizori care livreaza produsele noastre in perfecta sigurant..

Colaboram cu furnizori care livreaza produsele noastre in perfecta siguranta. Principala piata de desfacere o constituie retelele de hypermarket-uri din Romania, respectiv CARREFOUR ROMANIA SA si METRO CASH & CARRY SRL, PROFI ROM FOOD SRL, cu care societatea are incheiate Contracte de furnizare, fiind unul din principalii furnizori.

Flota auto

Avem un parc auto propriu in continua expansiune, in prezent detinand un nu..

Avem un parc auto propriu in continua expansiune, in prezent detinand un numar 20 de autovehicule (tiruri si camioane) cu temperatura controlata, dotate cu agregate frigorifice si termodiagrama. Autovehiculele sunt autorizate din punct de vedere sanitar de catre Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Depozite si Livrare

Spatiile de depozitare sunt autorizate atat de Autoritatea Nationala Sanita..

Spatiile de depozitare sunt autorizate atat de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, de Directia pentru Agricultura- Unitatea Fitosanitara cat si de Directia pentru Sanatate Publica.

HoReCa

Proaspete, gustoase si pregatite pentru a fi consumate sau transformate în..

Proaspete, gustoase si pregatite pentru a fi consumate sau transformate în bucate alese sau deseturi delicioase, legumele si fructele noastre ajung rapid la colaboratorii nostri.